بسته بندی اشیا شکستنی یکی از دغدغههای کسانی است به نوعی با جابجایی این نوع وسایل سروکار دارند. این جابجایی ممکن است اسباب کشی باشد یا ارسال کالا. به هر حال بسته بندی اشیا شکستنی روشهایی دارد که با فراگیری آن میتوانید از امنیت و سلامت این نوع اقلام اطمینان حاصل کنید.
این موضوع زمانی مهمتر میشود که شما فروشگاهی برای عرضه کالاهایی داشته باشید که به هر شکلی شکستنی محسوب میشوند. شیشه، پلاستیک، پلی اتیلن یا انواع مجسمههای گچی و … همگی جزو همین دسته بندی به شمار میروند. در این مقاله از زودپک به بررسی روشهای بسته بندی لوازم بسته بندی اشیا شکستنی میپردازیم.
ابزار لازم برای بسته بندی اشیا شکستنی مناسب اسباب کشی
هنگام جابجایی بستهبندی اشیا شکستنی کار بسیار دشوار و بعضا چالش برانگیزی است. اگر به هنگام بستهبندی آنها دقت لازم را نداشته باشید یا از ابزار مناسبی استفاده نکنید، قطعا دچار خسارات خواهید شد.
اما چگونه میتوان از خسارات احتمالی جلوگیری کرد و از همه مهمتر از چه ابزار و وسایلی میتوانیم استفاده کنیم؟ برای بستهبندی اصولی وسایل شکستنی باید از لوازم بسته بندی مناسب لوازم شکستنی استفاده شود. برخی از لوازم مورد نیاز برای بسته بندی عبارتند از:
نایلون حبابدار
بین ظروف یک لایه محافظ حبابدار قرار داده و سپس آنها را در یک لایه نایلون حبابدار بپیچید. با این کار ظروف از هرگونه ضربه و ارتعاش در امان خواهند ماند.
چسب پهن
بعد از پیچیدن وسایل شکستنی در محافظ حبابدار با استفاده از چسب این محصول را در جای خود محکم کنید.
سلفون
پس از بستهبندی با نایلون حبابدار و زدن چسب، سلفون بسته بندی را دور شی مورد نظر بپیچید تا آن را محکم نگه دارد.
کارتن
بهتر است از کارتنهای مخصوص اسباب کشی که مقاومت کافی، جنس با تعداد لایههای مناسب دارد (معمولا از کارتن پنج لایه) استفاده کنید.
ماژیک
برای مشخص شدن کارتنهای حاوی اشیا شکستنی بهتر است با استفاده از یک ماژیک روی آن علامت بزنید یا از برچسب(لیبل برای بسته بندی) استفاده کند.
در ادامه محصولاتی را به شما معرفی می کنیم که با استفاده از آن ها می توانید محصولات خود را صحیح و سالم به هر جای دنیا که می خواهید ارسال کنید.
هاردباکس
کارتنی که انتخاب میکنید باید در برابر آسیب ناشی از جابهجایی دوام بیاورد، پاره نشود و اجازه ندهد محتویاتش صدمه ببیند.
پرکنندههای فومی
از پرکنندههای فومی برای پر کردن فضای خالی درون بسته بندی استفاده میشود. ضربهگیر بسیار خوبی است و اجازه نمیدهند محتویات بسته بندی آسیب ببیند.
فومهای حبابدار
فومها کیسههای کوچک جامد یا مایعی هستند که وسط آن هوا قرار دارد. تفاوت این فومها با نایلون حبابدار، نامنظم بودن محل قرارگیری کیسههای هوا است.
فومهای شانه تخم مرغی
اغلب به عنوان لایه آستر جعبههای پستی و امثال آن کاربرد دارد و برای بسته بندی لوازم الکترونیکی حساس و ظریف ایدهآل است.
کاغذ کرافت
ممکن است با شنیدن نام کاغذ کرافت (به انگلیسی Kraft paper) به یاد پاکتهای قهوهای رنگ میوه و شیرینی بیفتید. اما از این کاغذها بهعنوان پرکننده در بسته بندی استفاده میشود.
فومهای اینستاپک
اگر به دنبال بسته بندی مطمئن و ایمن کالاهای گران و با ارزش هستید، این فوم یک گزینه فوقالعاده مؤثر و کارآمد است. اینستاپک محافظی هوشمند است که با فشار دادن یک دکمه باد شده و محصول شما را درون خود حبس میکند. این فوم با ایجاد یک لایه محافظ و محکم اما نرم، کالا یا محصول را درون کارتن (جعبه مقوایی) با هر نوع بسته بندی به خوبی نگه میدارد.
بیشتر بخوانید : خرید کارتن پستی زودپک چه مزایایی دارد!
چطور یک بسته بندی اصولی برای لوازم شکستنی داشته باشیم؟
بعد از تهیه لوازم بستهبندی، نوبت به خود بستهبندی میرسد. بدون انجام بستهبندی اصولی نمیتوان انتظار داشت ظروف شکستنی در اسبابکشی سالم بمانند.
بیشتر بخوانید : آشنایی با بهترین شرکت های باربری برای اسباب کشی ایمن در تهران
برای این کار ابتدا نایلون حبابدار را در قطعات مناسب برش دهید. سپس کف جعبه را به وسیله آن بپوشانید. از کاغذ مچاله شده برای جلوگیری از آسیب بر اثر برخورد اشیا شکستنی با کف جعبه یا ضربه و تکانه استفاده کنید.
کارتن باید متناسب با وزن اشیا شکستنیای در آن قرار جای میگیرد، انتخاب شود. انتخاب کارتن براساس وزن اشیا از پاره شدن آن جلوگیری میکند. نکته مهم این است که به دلیل سنگین بودن اشیا شکستنی، باید از کارتنهای کوچکتر استفاده کرد. کارتنهای بزرگتر وزن بیشتری دارند و کنترل آنها هنگام اسباب کشی و جابجایی دشوار خواهد بود.
هنگام قرار دادن وسایل داخل کارتن وسایل غیرهمسان را داخل یک جعبه قرار ندهید. در ضمن همیشه بستهبندی کارتن خود را با سنگینترین و محکمترین ظروف شروع کنید. ظروف آسیبپذیرتر مانند لیوانها بویژه لیوانهای پایهدار را در قسمت بالای جعبه قرار دهید.
بعد از چیدن کامل وسایل داخل کارتن فضای خالی بین ظروف را بوسیله تکههای کاغذ یا نایلون حبابدار پر کنید. این کار از برخورد ظروف و شکستگی جلوگیری میکند.
کارتن را به آرامی به سمت عقب و جلو تکان دهید. اگر صدای بهم خوردن ظروف را نشنوید یعنی کار خود را به درستی انجام دادهاید.
کارتن را با چسب محکم کرده و برچسب بزنید. علامتگذاری با برچسب «شکستنی» باعث می شود تا افرادی که قرار است آن را جابجا کنند از محتویات داخل آن آگاه شوند.
بستهبندی ظروف شکستنی در اسباب کشی شاید در نگاه اول کار دشواری به نظر برسد. اما اگر از وسایل باکیفیت و مطمئن استفاده کنید، به آسانی و بدون خسارت میتوانید اسبابکشی کنید.
نکات اساسی در بسته بندی اقلام شکننده
1- از جعبههای کوچکتر برای اقلام شکننده سنگین استفاده کنید
جابجایی کارتنهای کوچک آسانتر است و امکان جابهجایی وسایل در داخل کارتنهای کوچک در هنگام جابجایی کمتر است. مطمئن شوید که هیچ فضای خالی در بین محصولات و وسایل با کارتن وجود نداشته باشد. در صورت وجود فضای خالی، آنرا با محافظ حبابدار، روزنامه یا هر پرکننده دیگری پر کنید. به یاد داشته باشد که وسایل نباید به هیچ وجه درون کارتن مقوایی حرکت کنند.
2- قسمت پایین جعبه را با مواد بسته بندی نرم بپوشانید
برای اطمینان از بسته بندی و استحکام آن میتوانید یه لایه مقوایی در قسمت زیرین کارتن قرار دهید، یا از نایلون حبابدار، یا هر چیز نرم دیگری برای زیره کارتن استفاده کرده سپس، محصولات را درون آن قرار دهید.
به یاد داشته باشید هنگامی که همه چیز بسته بندی شد، فضاهای خالی باقی مانده را حتما پر کنید. محصولات شما نباید در کارتن جابه جا شوند.
3- برای بسته بندی محصولات شکننده هرگز از جعبههای شل و ول استفاده نکنید
محصولات شکستنی عموما وزن زیادی دارند، در نتیجه برای جابه جایی نیاز به کارتن محکم دارند. همچنین به دلیل خاصیت ضربه پذیری و امکان آسیب دیدن آنها بهتر است از جعبههای مقوایی استفاده شود که ضخامت بالا و استحکام زیادی در برابر ضربه داشته باشند. برای این منظور هرچقدر جعبه ضخیمتر و محکمتر باشد، بهتر است.
از کارتن های آسیب دیده، به خصوص کارتنهای پاره یا مرطوب به هیچ وجه استفاده نکنید. این کارتنها استحکام و استقامت خود را تا حد زیادی از دست دادهاند. ایمن بودن بهتر از متاسف بودن است!
4- پایین جعبه را با نوارهای چسب اضافی محکم کنید
درب کارتنها عموما به صورتی طراحی شده است که از وسط باز و بسته میشود. در نتیجه از عوامل موثر و ضروری در استحکام و استقامت کارتن محکم بودن درب و زیره کارتن مقوایی است.
در بسیاری از موارد آسیبها به دلیل باز شدن زیره کارتن به وجود آمدهاند. یعنی به دلیل باز شدن چسب و زیره، محصول از کارتن خارج شده و آسیب دیده است. پس استفاده از چسب مناسب و بستن نوارهای اضافی به پشتیبانی بهتر جعبه کمک کرده و از خم شدن آن در اثر وزن محتویات یا باز شدن آن جلوگیری میکند.
5- سنگین ترین اقلام را در پایین بسته بندی کنید
توجه به این نکته بسیار مهم است که معمولا به آن توجهی نمیشود. همه اقلام را از بزرگترین به کوچکترین لایه بچینید تا قسمت پایینی کارتن به خوبی پشتیبانی شود. با این کار به تقسیم فشار و وزن محصولات در کف جعبه کمک میکنید و هم اینکه در انتهای بسته بندی امکان پر کردن تمامی فضاهای خالی محیا میشود و به راحتی میتوانید فضاهای خالی را پر کنید. این مانع از خرد شدن اقلام کوچکتر خواهد شد.
6- از دیوایدر برای شیشه ها و فیکساتور استفاده کنید.
حرکت محصولات شکننده در کارتن میتواند در اثر اصابت محصول به دیوارههای کارتن و یا در اثر به هم خوردن این محصولات به همدیگر ایجاد شود. به دلیل ماهیت فیزیکی، این محصولات در اثر ضربه و وارد شدن فشار امکان تغییر شکل را نداشته و به راحتی آسیب میبینند.
بنابراین این محصولات را هم باید از برخورد با دیوارههای کارتن محافظت کرد و هم مانع از برخورد آنها به یکدیگر شد. داشتن لایه محافظ بین محصولات برای جذب ضربات میتواند موثر باشد. شما میتوانید تقسیمکنندههای مقوایی برای جعبهها خریداری کنید و یا در صورت نیاز آنها را آماده کنید.
استفاده از دیوایدر
استفاده از هولدر
7- در بسته بندی محصولات شکننده اقلام توخالی را با حبابدار پر کنید
محصولات تو خالی در اثر ضربات و ارتعاشات میتوانند به راحتی بشکنند. برای جلوگیری از این اتفاق حتما داخل این وسایل را با لوازم مناسب مثل انواع محافظ حبابدار، سلفون، کاغذ یا پارچه پر کنید. اینکار باعث میشود تا لیوانها، کوزهها و هر وسیله دیگری که فضای خالی دارند در اثر ارتعاشات ناشی از ضربات آسیب نبینند.
همچنین این امان وجود دارد تا محصولات کوچکتر را داخل ظروف توخالی بزرگتر قرار دهید. برای این کار حتما مطمن شوید که ظرف کوچکتر را نیز به درستی بسته بندی کرده باشید. برای این کار تمام موارد لازم مربوط به بسته بندی وسایل درون کارتن را نیز باید رعایت کنید.
8- از سلفون برای بسته بندی محصولات شکننده استفاده کنید
پس از بسته بندی محصولات با استفاده از نایلون حبابدار، کاغذ یا هر وسیله نرم دیگری از سلفون استرچ برای نهایی کردن بسته بندی استفاده کنید. با استفاده از این کار بسته بندی شما محکم شده و دست نخورده بماند و اقلام زیر آن در طول سفر جابجا نخواهند شد.
9- اقلام شکننده را برچسب بزنید
هر جعبه ای که حاوی اقلام شکننده است باید به وضوح برچسب گذاری شود. این جعبهها را در یک قسمت جداگانه قرار دهید و به جابجاییکنندگان آموزش دهید که باید با احتیاط با آنها رفتار کنند، بنابراین آنها میدانند که مراقب آن کارتن ها باشند و متناسب با آن آنها را در وسیله حمل و نقل خواهند چید.
10- برای بسته بندی اقلام شکستنی وقت کافی در نظر بگیرید
وقت خود را تنظیم کنید تا به درستی بتوانید همه وسایل را بسته بندی کنید. هنگام بسته بندی وسایل شکننده، بسیار مهم است که وقت کافی ر صرف اینکار کنید. عجله می تواند مانع از بسته بندی درست و اصولی محصولات شود. که نهایتا میتواند ضرر بیشتری را به شما وارد کند.
یادداشت پایانی؛ بسته بندی اشیا شکستنی
برای جلوگیری از آسیب به اشیا شکستنی در زمان جابجایی باید از بسته بندی مناسب استفاده کرد. استفاده از کارتن مناسب، چسب، نایلون حباب دار یا انواع فومها میتوانند به جابجایی بهتر و ایمنتر اشیا شکستنی کمک کنند. به همین منظور هم تهیه لوازم بسته بندی متناسب با نوع لوازم مهم است.
زودپک سالها است که در زمینه تامین و عرضه انواع لوازم بستهبندی فعالیت دارد. از این رو، میتوانید برای دریافت مشاوره با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید و سفارشات خود را به صورت آنلاین ثبت کنید.
سوالات متداول
آیا نوع کارتن در بسته بندی اشیا شکستنی مهم است؟
بله، انتخاب کارتن باید با توجه به وزن اشیا شکستنی انتخاب شود تا بتوان از سالم ماندن اشیا درون آن در زمان جابجایی مطمئن شد.
از کدام لوازم بسته بندی برای پرکردن فضای خالی کارتن استفاده کنیم؟
انتخاب هر کدام از لوازم پرکننده فضای خالی بین اشیا، بسته به نوع کالا بستگی دارد.
چطور باید لوازم بسته بندی ایمن تهیه کرد؟
زودپک، سامانه آنلاین عرضه لوازم بسته بندی است که در طول 24 ساعت و 7 روز هفته میتوانید سفارشات خود را در آن ثبت کنید.
[title text=”ابزار مورد نیاز برای اسباب کشی”]
[ux_product_categories style=”overlay” columns=”6″ slider_nav_style=”simple” slider_nav_position=”outside” ids=”192,1069,1211,1103,1063,1169,1000″ image_height=”100%” image_radius=”100″ image_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0.19)” image_hover=”overlay-remove-50″ image_hover_alt=”zoom” text_pos=”middle” text_size=”large” text_hover=”bounce”]