چسب کالک یا نامرئی از جمله چسبهای پرمصرف است. این چسب جایی به کار میرود که نیاز به لایهای محافط اما بی رنگ در برابر آسیب دیدگیها است. همچنین هنگام جدا شدن رد یا اثری از آن بر جای نمیماند.
چسب کالک یکی از انواع چسبهای صنعتی با کاربردهای مختلف است. به همین دلیل هم میزان استفاده از آن نیز بسیار بالا بوده و اکثر صنعتکاران از آن استفاده میکنند. به جرات میتوان گفت که نوار چسب کاغذی معروفترین نوع از چسبهای کاغذی است که استفاده می شود. در این مقاله از زودمگ به بررسی چسب کالک و مزیت های آن می پردازیم.
کاربرد چسب کالک چیست؟
چسب کالک در حوزه های زیادی از جمله کارهای تزیینی، خرجكار، تولیدی پوشاک، خیاطی و الگوبرداری، نقشه کشی، یادداشت گذاری و … به کار می رود. یکی از ویژگی های بارز این نوع چسب؛ جدا شدن از روی سطح بدون رد است. یعنی نگران این نیستید سطحی چسب به آن چسبیده بعد از جداکردن چسب مخدوش شود.
بیشتر بخوانید : ساخت دستگاه چسب حرارتی با کارتن
برخی از این چسب که کاملا مات و بی رنگ است برای چکنویسی استفاده می کنند. چراکه میتوان آن را بر روی چک چسباند و پس از جدا شدن هیچ اثری از پارگی یا آسیب به چک دیده نخواهد شد. مزیت های اصلی چسب کالک عبارتند از:
- کنده شدن بدون آسیب به کاغذ و مقوا
- بی اثر بودن بعد از کنده شدن
- چسبندگی مناسب
چسبها از مواد مختلفی ساخته میشوند که به طور خاص برای این کار طراحی شدهاند. عواملی که در انتخاب چسب باید در نظر گرفته شوند عبارتند از نوع سطح و استحکام چسب است. نمی توان از هر چسبی در هر سطحی استفاده کرد. چسب کالک که به چسب نامرئی معروف بوده و قدرت چسبندگی زیادی دارد و کاملا مات و بیرنگ است.
برای استفاده از این نوارچسب باید از پایه چسب 36 استفاده کرد، این نوار چسب دارای 19 میلیمتر عرض است و در بسته های 10 حلقهای عرضه میشود. این نوار چسبها کیفیت و ضخامت بالایی دارند. نکته مهم در استفاده از چسب کالک سطح عاری از گرد و غبار و چربی است تا درهنگام بسته بندی بهترین نتیجه را به شما بدهند.
چند نوع چسب کالک داریم؟
به طور کلی تقسیم بندی های گوناگونی در رابطه با انواع چسب نواری صورت گرفته است، اما یکی از متداول ترین این تقسیم بندی ها عبارتست از:
- چسب های حساس به فشار: این دسته نسبت به چسب های PSA نیز معروف هستند و جز پرکاربردترین چسب های نواری است، چسبندگی بالایی داشته و از طریق فشار انگشت می چسبند. دمای مناسب برای چسبندگی چسب های حساس به فشار، همان میزان دمای خانه می باشد. چراکه دمای بالاتر می تواند در کارایی چسب، تاثیر منفی بگذارد.
- چسب های حساس به دما: چسب های حساس به دما جهت ایجاد چسبندگی، نیازمند دمایی بالاتر از ۱۸۰ درجه فارنهایت هستند. از چسب های حساس به دما، اغلب بر روی سطوح پلاستیکی استفاده می کنند و بیشترین کاربرد این چسب ها، مواد پلاستیکی از قبیل PVC است.
بیشتر بخوانید : حلال چسب حرارتی تفنگی چیست؟
- چسب های فعال آبی: این نوع چسب در واقع چسب نواری های صمغی شدهای هستند که به وسیله رطوبت ایجاد چسبندگی می کنند. جالب است که در حالت عادی این چسب ها هیچ گونه چسبندگی ندارند و کاملا خشک به نظر می رسند. با وجود آن که این مدل چسب، بسیار قوی هستند، اما قیمت آن ها، نسبتا ارزان می باشد.
عوامل تاثیرگذار بر کیفیت چسب نواری چیست؟
با در نظر گرفتن نسبی بودن مفهوم کیفیت، می توان گفت که فاکتورهای زیادی بر کیفیت چسب نواری تاثیرگذار هستند. برخی از این ویژگی ها عبارتند از:
- چسبندگی
- نوع ماده چسب
- ضخامت چسب نواری
- انعطاف پذیری و ميزان كشش
- مواد تشكيل دهنده چسب نواری
نکاتی که قبل از خرید چسب باید به آن توجه کنید
از آنجا که انواع چسب نواری هم در زندگی روزمره و هم در صنایع مختلف کاربردهای اساسی و قابل توجهی دارد، تعجبی ندارد که محصولاتی متنوع و با کیفیت های مختلف تحت عنوان چسب نواری به بازار عرضه شده است.
شاید این موضوع انتخاب را برای برخی از افراد سخت کند. به همین دلیل بهتر است با توجه به نکاتی خرید را با دقتی بیشتری انجام دهیم تا چسبی که می خریم مطابق با نیازمان باشد.
سختی و دوام بالای چسب در کشش یکی از موارد مهمی که هنگام خرید چسب باید به آن توجه شود. قابلیت بازیافت شدن هم ویژگی دیگری است که اگر وجود داشته باشد قطعا به حفظ محیط زیست کمک خواهد کرد.
بیشتر بخوانید : استفاده از چسب حرارتی بدون تفنگ
از دیگر عوامل حائز اهمیت این است که این چسب در برابر رطوبت و آب، مقاومت نشان دهد و از چسبندگی آن کاسته نشود. البته این موضوع درباره همه چسب ها صدق نمی کند. اگر نسبت به عملکرد چسب ها آگاهی داشته باشید قطعا در زمان انتخاب و مصرف، توقع درستی از کارکرد چسبی که استفاده می کنید خواهید داشت.
برخی از کسانی که چسب نواری می خواهند که قابلیت چاپ داشته باشد. اما نکته آنجاست که علاوه بر داشتن این قابلیت، مهم است که چاپ کردن بر روی چسب نواری آسان باشد و به سادگی هر چه بیشتر انجام شود.
بدیهی است که اگر این محصول در رنگ های گوناگون و متنوع نیز ارائه گردد، به عنوان یک مزیت و امتیاز شمرده می شود.
بیشتر بخوانید : از بین بردن جای چسب نواری روی یخچال
یادداشت پایانی؛ چسب کالک چیست؟
چسبها از مواد مختلفی ساخته میشوند و بسته به نوع سطح و استحکام مورد استفاده قرار میگیرند. نباید از هر چسبی برای هر سطحی استفاده کرد چراکه همه چسبها قدرت چسبندگی یکسانی ندارند و نتیجه استفاده ممکن است چیزی که انتظار دارید نباشد.
چسب کالک که به چسب نامرئی معروف بوده و قدرت چسبندگی زیادی دارد و کاملا مات و بیرنگ است. سطوحی که میتوان از این نوع چسب استفاده کرد کم نیست اما بهترین کارکرد را در سطحی خواهد داشت که برای آن ساخته شده است. بدون شک استفاده از چسب ها در همه سطوح نه تنها کارایی ندارد بلکه ممکن است خطرناک شود و ایمنی افراد را تهدید کند.
بیشتر بخوانید: خرید کارتن پستی زودپک یک فرصت عالی
سوالات متداول
می توان در هر سطحی از چسب کالک استفاد کرد؟
خیر، هر چسبی برای استفاده در سطحی مشخص تولید می شود، هرچند چسب ها در هر سطحی تاثیراتی دارند.
چسب کالک برای چه سطوحی مناسب است؟
از جمله کارهای تزیینی، خرجكار، تولیدی پوشاک، خیاطی و الگوبرداری، نقشه کشی، یادداشت گذاری و … به کار می رود.
چسب کالک چیست؟
چسب کالک یا نامرئی از جمله چسبهای پرمصرف است. این چسب جایی به کار میرود که نیاز به لایهای محافط اما بی رنگ در برابر آسیب دیدگیها است.
دیدگاهها 9
مقاله خیلی خوبی بود! واقعا نمیدونستم چسب کالک این همه کاربرد داره. دستتون درد نکنه!
مقاله بسیار آموزنده و مفیدی بود. ممنون!
مقالهتون فوقالعاده بود، همه چی رو پوشش داده بودید. دمتون گرم!
خیلی از مقالهها رو تا حالا خونده بودم ولی این یکی فرق داشت. این مقاله همه چیز رو خیلی روشن و واضح توضیح داده و باعث شد که بتونم بهتر بفهمم. مرسی که انقدر دقیق و دلسوزانه نوشتین.
بهترین مقالهای بود که تا حالا خونده بودم. خیلی خوب توضیح داده بودین، مرسی.
این مقاله خیلی به دردم خورد! ممنون که وقت گذاشتین و این اطلاعات رو جمع کردین.
اصلاً عمق نداشت، فقط یه سری حرفای معمولی جمعآوری شده
نکات دقیق و مفیدی گفتید. مرسی!
ممنون بابت مطالب مفید و کاربردی، خیلی کمکم کرد. دمتون گرم