مقوای ایندربرد چیست؟ و چه کارایی هایی دارد سوالی است که جوابی مشخص دارد. در واقع کارتن حمل و نقل از موادی به نام مقوا تشکیل شدهاند. نام دیگر مقوا در صنعت تخته فیبر راه راه است که با استفاده از حداقل یک ورق مقوای ضخیم و یک ورق موجدار ساخته میشود. به همین دلیل تمام تختههای فیبر راه راه از لبه، کمی شبیه به این خواهند بود.
مقوا هسته اصلی تشکیل دهنده کارتن است که کاربرد زیادی در بسته بندی در حوزه های مختلف دارد. در حقیقت مقوا است که به تولید کارتن در هر ابعادی و با هر کیفیتی کمک می کند. در این مقاله از زودمگ به بررسی مقوا پرداختهایم.
ایندربرد؛ مقوایی مقاوم و پرکاربرد در صنعت بسته بندی
مقوای ایندربرد یکی از پرکاربردترین مقواهای صنعت بسته بندی است. این نوع از مقوا به دلیل داشتن گرماژ بالا و تا حدودی سخت بودن، کاربرد زیادی در بسته بندی دارد. در صنایع مختلف حتی صنعت بسته بندی دارو از این نوع مقوا استفاده میشود.
بیشتر بخوانید : مقوای ایندربرد چیست؟
تخته فیبر موجدار از ترکیب یک لایه خارجی از مقوای ضخیم و یک لایه داخلی و موجدار ساخته میشود. لایه داخلی از نوع متفاوتی از خمیر کاغذ است که نازک تر است و به راحتی موج میزند. این دستگاه با موجدارها تولید میشود. ماشینهای بزرگی که مواد را با سرعت بالا بدون تاب برداشتن پردازش میکنند.
لایه موجدار که به عنوان مدیوم شناخته میشود، الگوی موج دار (یا فلوت) خود را از ترکیبی از گرما، رطوبت و فرآیندی که شامل چرخهای کوچکی است که موجها را تشکیل میدهد، میگیرد. سپس با چسب نشاسته ای به دو طرف مقوا چسبانده میشود.
انواع مختلف مقوای ایندربرد چیست؟
البته تخته فیبر موجدار در ضخامتهای مختلفی برای انواع مختلف کاربرد دارد. برخی از این موارد عبارتند از:
- تخته فیبر موجدار تک-رو: فقط یک لایه مقوا و یک تخته فلوت، این کمترین نوع محافظ از مواد بسته بندی است که معمولاً فقط به عنوان یک لایه محافظ برای یک کالای بسته بندی شده از قبل استفاده میشود.
- تک جداره یا دو وجه: این رایج ترین نوع تخته فیبر موجدار است و در حمل و نقل مصرف کننده معمول است. از دو لایه مقوا در دو طرف یک لایه فلوت تشکیل شده است. ضخامت آن متفاوت است که از C-flute (ضخامت 3/16 اینچ) شروع میشود و به F-flute (ضخامت 1/16 اینچ ) میرسد.
- دو جداره: این نوع تخته فیبر موجدار در هنگام حمل و نقل بسیار محکم تر است. این شامل دو لایه کاغذ فلوت با سه لایه مقوا (دو لایه در بیرون و یک لایه در بین) است. اغلب برای حمل و نقل صنعتی و مواد شکننده تر استفاده میشود.
- دیوار سه گانه: این کار راه راه سنگین است. این نوع راه راه لزوما باید از نظر استحکام هرکول باشد. متشکل از سه لایه کاغذ فلوت و چهار لایه مقوا، این محکم ترین نوع تخته فیبر موجدار موجود است.
دیوار سه گانه اغلب به عنوان جایگزینی برای جعبههای چوبی و در حمل و نقل مواد شیمیایی حساس یا تجهیزات صنعتی استفاده میشود.
بیشتر بخوانید : حلال چسب حرارتی تفنگی چیست؟
ویژگی متمایزکننده مقوای ایندربرد چیست؟
مقوای ایندربرد از جمله انواع بسیار رایج مقوا است که در ایران به صورت وسیع در صنعت بسته بندی مورد استفاده قرار میگیرد. این مقوا ویژگیهای خاص زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به دانسیته جرمیبالا و روان بودن ان اشاره داشت. همچنین این مقوا از مواد بازیافتی تولید شده و هیچ ضرری برای محیط زیست نخواهد داشت. از این رو بسیاری از صنایع بسته بندی مواد غذایی و دارویی از مقوای ایندربرد استفاده میکنند.
این مقوا معمولاً به صورت رولی و در ابعاد و اندازههای گوناگون تولید و عرضه میشود. همچنین مقوای ایندربرد در گرماژهای مختلفی نیز تولید میشود که هر یک مقاومت خاصی داشته و برای بسته بندی محصولات به خصوصی کاربرد دارند. شما میتوانید با توجه به سلیقه و نیاز مشتریان و همچنین نوع محصولات خود از انواع مقوای ایندربرد متالایز شده یا معمولی در ابعاد و گرماژ مناسب استفاده کنید.
بیشتر بخوانید : علت استفاده از خمیر پلاستیک در کاغذ سازی
مقوای ایندربرد را میتوان پراستفادهترین نوع مقوا در صنعت بسته بندی دانست. دلیل آن نیز قیمت بسیار مناسب و میزان سختی این مقوا است. سختی این نوع مقوا از این جهت اهمیت دارد که به هنگام چاپ بر روی بسته بندی مشکلی برای آن ایجاد نمیشود. علاوه بر این مقوای مورد استفاده برای بسته بندی باید از مقاومت مناسبی برخوردار باشد تا به هنگام پر کردن بسته بندی تغییر شکل ندهد.
همانطور که ممکن است بدانید علاوه بر استحکام، انعطافپذیری مقوا نیز اهمیت زیادی در بسته بندی دارد. مقوای ایندربرد دانسیته جرمی بسیار بالایی دارد که موجب میشود بدون ایجاد شکستگی در بافت مقوا آن را به راحتی خم کنیم.
نکته مهم دیگری که موجب استفاده شمار زیادی از افراد از این نوع مقوا شده است آن است که مقوای ایندربرد از مواد بازیافتی تولید شده و کاملاً دوستار محیط زیست است. برای استفاده از این مقوا جهت بسته بندی هیچ مشکلی برای کسب مجوزهای لازم از وزارت بهداشت نخواهید داشت. با توجه به تمامینکات گفته شده مقوای ایندربرد را میتوان یکی از بهترین گزینهها برای طراحی و چاپ بسته بندی انواع محصولات دانست.
مقوای ایندربرد متالایز؛ ویژه بسته بندی مواد غذایی-عکس
یکی از انواع مقواهای ایندربرد که توسط بسیاری از کسب و کارها در صنعت بسته بندی مورد استفاده قرار میگیرد مقوای ایندربرد متالایز شده است. یک طرف مقوای ایندربرد متالایز شده سفید و طرف دیگر آن نقرهای است. از این مقوا نیز برای بسته بندی انواع محصولات بویژه مواد غذایی استفاده میشود.
بیشتر بخوانید : چسب کالک برای چیست؟
علاوه بر این از این نوع مقوا برای ساخت و طراحی بسته بندی جعبه کفش، جعبه شیرینی، جعبه کبریت، جعبه دستمال کاغذی و دیگر محصولات مشابه نیز از همین مقوا استفاده میشود. این مقوا به دلیل اینکه تمامی مجوزهای لازم از سوی وزارت بهداشت را کسب کرده بهترین گزینه برای بسته بندی خواهد بود. ابعاد مقوای ایندربرد موجود در بازار 100*70، 90*70، 80*70، 120*70، 85*70، 100*60، 90*60، 120*80، و … است.
یادداشت پایانی؛ مقوای ایندربرد چیست؟
مقوای ایندربرد به دلیل مزایایی که دارد در صنایع مختلف مورداستفاده قرار می گیرد. همچنین این مقوا از مواد بازیافتی تولید شده و هیچ ضرری برای محیط زیست نخواهد داشت. از این رو بسیاری از صنایع بسته بندی مواد غذایی و دارویی از مقوای ایندربرد استفاده میکنند.
مقوای ایندربرد را میتوان پراستفادهترین نوع مقوا در صنعت بسته بندی دانست. دلیل آن نیز قیمت بسیار مناسب و میزان سختی این مقوا است. سختی این نوع مقوا از این جهت اهمیت دارد که به هنگام چاپ بر روی بسته بندی مشکلی برای آن ایجاد نمیشود. علاوه بر این مقوای مورد استفاده برای بسته بندی باید از مقاومت مناسبی برخوردار باشد تا به هنگام پر کردن بسته بندی تغییر شکل ندهد.
بیشتر بخوانید : کارتن پستی زودپک!!!
سوالات متداول
انواع مقوای ایندربرد موجود در بازار کدامند؟
تخته فیبر موجدار تک-رو، تک جداره یا دو وجه، دو جداره و دیوار سه گانه انواع مقوای ایندربرد در بازار هستند.
آیا در صنعت طراحی بسته بندی از مقوای ایندربرد استفاده میشود؟
بله؛ مقوای ایندربرد در گرماژهای مختلفی نیز تولید میشود که هر یک مقاومت خاصی داشته و برای بسته بندی محصولات به خصوصی کاربرد دارند.
مقوای ایندربرد چیست و چه کاربردی دارد؟
مقوای ایندربرد یکی از پرکاربردترین مقواهای صنعت بسته بندی است. این نوع از مقوا به دلیل داشتن گرماژ بالا و تا حدودی سخت بودن، کاربرد زیادی در بسته بندی دارد. در صنایع مختلف حتی صنعت بسته بندی دارو از این نوع مقوا استفاده میشود.
خیلی خوب توضیح داده بودی، تازه فهمیدم مقوای ایندربرد چیه! مرسی بابت مطلب مفیدت
بسیار لذت بردم از خوندن این مقاله. عالی و جامع بود.
از خواندن این مقاله بسیار لذت بردم و اطلاعات خوبی کسب کردم. تشکر!
خیلی مفید و کاربردی بود. همیشه دنبالش بودم. مرسی که نوشتید.
نمیدونین چقدر دنبال چنین مقالهای میگشتم! همیشه دلم میخواست همهچیز رو در مورد این موضوع بدونم و شما با این مقالهتون کاملاً من رو راضی کردین. خیلی خوب بود!
دمتون گرم! مقالههاتون خیلی کاربردی و باحاله، همیشه یه چیز جدید یاد میگیرم.
اصلا معلوم نیست چی میخوای بگی، کل مقاله گیجکننده بود.
کیفیت محتوا خیلی پایین بود، اصلاً چیزی یاد نگرفتم
این مقاله کمک زیادی بهم کرد. ممنون از شما.