حلال چسب حرارتی تفنگی چیست؟ شاید برای شما هم سوال شده باشد. لکه های چسب روی لباس یا سطوح پارچه ای یا پرزدار معمولا یا با سختی پاک می شوند یا اصلا پاک نمی شوند. این لکه ها بیشتر شبیه زمانی است که آدامس به لباس یا جایی می چسبد. پاک کردن لکه های چسب غیرممکن نیست.
چسب حرارتی یکی از پرمصرفترین چسب هایی است که به دلیل کارایی زیاد مورد استفاده قرار می گیرد. این چسب با حرارتی که از طریق تنفگ آن به منتقل و سریع آب شده و برای مصرف آماده است. ضمن اینکه به همان سرعت هم خشک می شود. گاهی ممکن است این چسب روی سطحوی بریزد که تمیز کردن آن را سخت می کند. در این مقاله از زودمگ راه کارهای تمیزکردن لکه چسب حرارتی بررسی خواهیم کرد.
راه کارهای پاک کردن چسب حرارتی از روی پارچه
لکه های چسب مانند یکدیگر نیستند. هر کدام سختی هایی دارند و این سختی به ترکیب چسب ها وابسته است. پاک کردن این لکه ها گاها ممکن است آسان نباشد و اثری در سطح باقی بگذارد.
تمیز کردن لکههای چسب بسته به نوع چسب ها متفاوت است. برخی از چسب ها قدرت چسبندگی پایینی دارند و بعد از خشک شدن به راحتی از بافت جدا می شوند و برخی مانند چسب قطره ای، دوقلو، یک دو سه و البته حرارتی توانایی چسبندگی بیشتری دارند.
بیشتر بخوانید : نحوه استفاده از چسب کش بدون دسته
این چسب ها معمولا در زمان جداشدن بخشی از بافتی که به آن چسبیدهاند را هم برمیدارد. به همین دلیل توصیه در زمان استفاده از این نوع چسب ها، دقت در استفاده است. با این حال ریختن چسب از جمله چسب حرارتی روی سطوح گاها اجتنابناپذیر است. برخی از راه کارهای تمیز کردن سطوح عبارتند از:
فریز کردن: یکی از راه هایی که در زمان ریختن چسب حرارتی روی سطوح پارچهای و لباس، فریز کردن است. این کار باعث می شود ت چسب زودتر خشک شده و از سطح جدا شود.
الکل: از حلال های قوی است که معمولا در پاک کردن رنگ و جوهر بکار می رود. اجازه دهید چسب خشک شود سپس لبه های چسب را به الکل آغشته کنید. اینکار باعث می شود تا لبه های چسب بلند شود و می توانید آن را بردارید.
چگونه چسب حرارتی از روی پوست پاک کنیم؟
چسب حرارتی چسبندگی زیادی دارد و سریع هم خشک می شود به همین دلیل برای کارهایی که سرعت در آن مهم است بیشتر کاربرد دارد. از این رو خطا در زمان استفاده از این نوع چسب محتمل است. ریختن چسب روی سطوح مشکل جدی ایجاد نمی کند اما زمانیکه این چسب داغ روی پوست بریزد ممکن است مشکل جدی ایجاد کند.
قرار گرفتن پوست های نازک در معرض چنین تهدیدی دچار سوختگی های شدید خواهند شد. به همین دلیل در ابتدا دقت در استفاده از چسب و سپس توجه به راهکارهای پاک کردن لکه چسب از روی پوست مهم هستند.
اگر چسب داغ روی پوستتان ریخت سعی کنید سعی کنید به سرعت قسمت آسیب دیده را زیر آب سرد بگیرید. اگر سوختگی شدید بود حتما برای درمان به پزشک مراجعه کنید.
پیشنهاد محصول: چسب نواری پهن قوی با کیفیت عالی
نحوه پاک کردن چسب حرارتی از روی فرش
فرش ها همیشه در معرض ریخته شدن چسب هستند. اما تمیز کردن فرش ها چندان کار سختی نیست. بویژه وقتی چشب حرارتی روی آن می ریزد. تنها کاری که باید در این زمان انجام بدهید این است که منتظر بمانید چسب خشک شود بعد آن را بردارید.
حلال های پاک کننده چسب حرارتی از روی لباس
هنگام کار با چسب حرارتی ممکن است چسب روی لباستان بریزد. پاک کردن چسب داغ از روی لباس می تواند باعث مالیده شدن آن در بخش بیشتری از لباس یا فرو رفتن در بافت آن می شود. به همین دلیل نیاز به است که اجازه دهید چسب خشک بشود بعد برای برداشتن آن اقدام کنید. در کنار این موضوع می توانید از حلال هایی نظیر انواع لکه بر چسب استفاده کنید.
استون هم دیگر از حلال هایی است که بیشتر برای پاک کردن لاک یا جوهر استفاده می شود؛ اما از این محلول می توان در پاک کردن جای چسب یا کندن چسب خشک شده روی لباس استفاده کرد.
سرکه؛ از دیگر حلال هایی که برای پاک کردن چسب حرارتی از روی لباس ها بویژه لباس هایی با جنس مخمل استفاده می شود. البته برای تمیز کردن لباس هایی که کلفت یا پرزدار هستند بهتر است کار را به حرفهای ها بسپارید.
برای پاک کردن چسب حرارتی از لباسهای با جنس استات، تری استات و الیاف مد آکریلیک به هیچ وجه از استون یا پاک کننده ناخن استفاده نکنید. بهترین راه پاک کردن چسب حرارتی از روی لباسها با جنس پارچههای حساس استفاده از خشکشویی است.
پیشنهاد محصول : کارتن پستی در ابعاد مختلف موجود شد!
پاک کردن چسب حرارتی از سطوح فلزی و چوبی
چسب در هر سطحی می تواند آلودگی ایجاد کند و بچسبد. سطوح فلزی و چوبی هم جدای این موضوع نیستند. الکل در اینجا هم نقش حلال را دارد و می تواند لکه های چسب را برطرف کند.
بهترین راه پاک کردن چسب از روی شیشه و سرامیک در صورتی که نوع چسب خشک و غیرقابل انعطاف باشد استفاده از کاردک تمیزکاری یا تیغه شیشه پاک کن است و پس از آن با یک شوینده معمولی میتوانید سطح را کاملا تمیز کنید.
در صورتی که چسب پس از خشک شدن همچنان حالت منعطف دارد مثل انواع چسب رازی و انواع چسب سیلیکون یا همان چسب آکواریوم شما میتوانید قسمت اعظم و بزرگ چسب را با همان کاردک جدا کنید و سپس با استفاده از حلالهای موجود مثل استون یا الکل سطح را کاملا تمیز کنید.
چسب حرارتی با استفاده از توپهای گرانولی فشرده تولید میشود. ترکیبات چسبهای ترموپلاستیکی شامل پلیمر، رزین و پلاستیسایزر است. پلیمر چسب را محکم میکند و خاصیت مکانیکی اولیه مورد نیاز را به آن میدهد. رزین خاصیت چسبندگی را در چسب حرارتی ایجاد میکند و پلاستیسایزر هم برای افزایش ویسکوزیته به چسب اضافه میشود. در ترکیبات این نوع چسب حلال یا آب وجود ندارد.
لولههای چسب حرارتی در ابتدا جامدند و به چیزی نمیچسبند. زمانی که تفنگ چسب حرارتی با افزایش دمای لوله آن را ذوب میکند، خاصیت انعطافپذیری، ویسکوزیته و چسبندگی آن نمایان میشود و میتواند سطوح را به یکدیگر بچسباند.
چسب حرارتی برای چسباندن سطوح به واکنش شیمیایی نیاز ندارد، دمای ماده ذوب شده بعد از گذشت چند دقیقه کاهش پیدا میکند و چسب حرارتی سفت خواهد شد. تغییر حالت فیزیکی در کنار ویژگیهای ترکیبات سیلیکون حرارتی، باعث چسبندگی این محصول میشود.
مزیتهای استفاده از چسب حرارتی
با استفاده از این چسبها میتوان سطوح مختلف را چسباند. سیلیکون حرارتی در برابر رطوبت، نور خورشید و حتی اشعه ماورابنفش مقاوم است. چسب حرارتی دوام بالایی دارد و اگر در معرض عوامل فرساینده مانند حرارت زیاد یا اشیاء نوک تیز قرار نگیرد، خاصیت چسبندگی و درزگیریاش را از دست نمیدهد.
این چسبها بین دو سطح فاصله زیادی ایجاد نمیکنند و میتوانند بدون اینکه تغییری در ظاهر کار ایجاد کنند، مورد استفاده قرار بگیرند. کاربرد چسب حرارتی فقط برای چسباندن سطوح نیست و کاربردهای دیگری هم دارد. چسب حرارتی همه درزها و حفرههای کار را میپوشاند.
بیشتر بخوانید : از بین بردن جای چسب نواری روی یخچال
زمان خشک شدن این نوع چسب بسیار کوتاه است و نیازی نیست برای ۲۴ ساعت سطح، بدون تکان خوردن، تحت فشار قرار بگیرد. بعد از چند دقیقه چسب کاملا خشک میشود و میتوانید از وسیله مورد نظر استفاده کنید.
چسب حرارتی برای چسباندن وسایل شکسته کاربرد دارد؛ بویژه اگر وسیله شکسته از جنس شیشه یا سرامیک باشد. این چسب در صنایع مختلفی مانند بستهبندی، نجاری، درب و پنجره سازی و کابینتسازی استفاده میشود.
چسبهای حرارتی میتوانند به عنوان ضربهگیر هم عمل کنند. تنها کافی است مقداری چسب حرارتی به درب و سطح که به آن برخورد میکنید، بزنید. بعد از آن تکههای سیلیکون به هم میخورند و دیگر صدای بلند تولید نمیشود و درب و سطح هم آسیب نمیبینند.
پیشنهاد محصول: خرید ضربه گیر حبابی
تنوع سطوحی که با استفاده از چسب حرارتی به یکدیگر میچسبند، بسیار زیاد است. به همین دلیل بسیاری از افراد آن را به عنوان یک چسب همه کاره میشناسند. عنوان «همه کاره» برای چسب حرارتی کمی اغراق آمیز است، زیرا سطوحی هم وجود دارند که نمیتوان آنها را با چسب حرارتی چسباند. سایر سطوحی که می توان از این چسب استفاده کرد عبارتند از:
- قطعات فلزی با ابعاد کوچک مثل قطعات الکترونیکی
- پلاستیکهای مقاوم به حرارت
- کاغذ و مقوا
- شیشه
- پارچه
- چوب
- PVC
یادداشت پایانی؛ حلال چسب حرارتی تفنگی چیست؟
علاوه برمواردی که درباره کاربردهای چسب حرارتی گفته شد، یکی از ویژگی های مهم کیفیت چسب حرارتی است. چسب های حرارتی نیز مانند سایر محصولات، تولیدکنندگان متعددی دارد. به همین دلیل تفاوت در کیفیت محصول نباید دور از چشم بماند چراکه در نتیجه کار موثر است.
بیشتر بخوانید : استفاده از چسب حرارتی بدون تفنگ
چسبندگی چسب های حرارتی نیز بر همین اساس می تواند متغیر باشد. با این وجود هر میزان چسبندگی ای که در این چسب ها باشد، وقتی روی لباس، فرش و هر سطحی غیر از جایی که باید ریخته شود، تمیز کردن آن کمی سخت خواهد بود.
سوالات متداول
از چسب حرارتی در چه سطوحی می توان استفاده کرد؟
قطعات فلزی با ابعاد کوچک مثل قطعات الکترونیکی، پلاستیکهای مقاوم به حرارت، کاغذ و مقوا، شیشه، پارچه و چوب و … سطوحی هستند که میتوان در آنها از چسب حرارتی استفاده کرد.
برای تمیزکردن سطوح چوبی و فلزی و شیشه از چسب چه باید کرد؟
اجازه بدهید چسب خشک شود سپس لبه های لکه چسب را به الکل یا استون آغشته کنید و بعد از بند شدن لبه ها با کاردک تمیز کنید.
چه موادی به پاک شدن چسب حرارتی کمک می کنند؟
استون و الکل، حلال چسب حرارتی تفنگی اند.
من همیشه با تمیز کردن چسب تفنگی مشکل داشتم. توضیحات شما خیلی به دردم خورد. دمتون گرم
مقاله فوقالعادهای بود. امیدوارم بیشتر از این مطالب ببینم.
مقاله بسیار مفید و کاربردی بود. تشکر!
این مقاله یکی از بهترینهایی بود که خوندم. خیلی کمکم کرد. ممنون.
این مقاله یک نمونه کامل از یه نوشته خوب و مفیده. خیلی روان و شفاف همه چیز رو توضیح داده و باعث شد اطلاعاتم به روز بشه. مرسی از شما!
همینجوری ادامه بدین، مقالههاتون حرف نداره.
مطلبت اصلا عمقی نداره، خیلی سطحیه
این مقاله هیچ چیز تازهای ارائه نکرد. همش تکراری بود
مقالهتون خیلی آموزنده بود. مرسی.